Webbutveckling & E-Commerce

Support och webassistans

Support och webassistans

Under hösten 2024 har våra supporttjänster utökats. Din webbplats är som ett hus, om det inte underhålls och servas regelbundet kommer saker, inredning och annat att gå sönder.

Nu när nästan alla har sin verksamhet online finns det stor konkurrens där ute. Dina konkurrenter kämpar alla för att säkerställa att deras webbplats rankas högt på sökmotorerna. Så hur förväntar du dig att ligga före dina konkurrenter om du inte maximerar avkastningen på din investering och får ut det mesta av din webbplats? Du måste utföra regelbundet underhåll av webbplatsen. De flesta webbplatsunderhåll kan vara självbetjäning men det är bättre att anlita en webbplatsunderhållstjänst för att hjälpa dig med det. På så sätt kan du fokusera på att växa ditt företag och oroa dig mindre för att underhålla din webbplats.

Under hösten 2024 har våra supporttjänster utökats

1. Uppdatera webbplatsens programvara

Om du använder någon form av CMS (Customer Managemt System) som WordPress eller något slags skript som PHP, måste det alltid vara uppdaterat. WordPress uppdaterar sig vanligtvis automatiskt men det finns tillfällen där det kan behöva uppdateras manuellt. Dessutom, om du använder ett hosting / webbhotell, hjälper vi dig att se till att de uppdaterar sin kärnserverprogramvara regelbundet. Till exempel kommer de att kontrollera om saker som FTP-tjänst som körs på servern är uppdaterade. Om du däremot kör din egen webbserver kan vi testa och tillämpa uppdateringar manuellt.

2. Förbättra webbplatsens hastighet

Visste du att tjugofem procent av användarna navigerar ut från en webbplats om det tar mer än tre sekunder att ladda? Sidladdning är självklart en viktig del av användarupplevelsen. Vi tenderar dock att låta det glida för att rymma ny snygg funktionalitet eller estetisk webbdesign. I verkligheten bryr sig webbbesökarna inte om alla klockor och visselpipor. De bryr sig om att få tillgång till den information de vill ha så snabbt som möjligt. En annan viktig faktor att tänka på är hur sidladdningshastigheten påverkar din sökmotorranking. En långsam webbplats ökar avvisningsfrekvensen och om folk navigerar ut från din webbsida lika snabbt som de kom dit, kommer Google att tycka att din webbplats inte är viktig så de kommer att pressa den längre ner i rankingen. En webbplatssupporttjänst kommer alltid att kontrollera din webbplats hastighet genom att ständigt använda de insikter som de får från verktyg för hastighetskontroll för att ständigt förbättra hur den laddas.

3. Åtgärda HTML-fel HTML-kod

Du måste vara uppmärksam på detaljer för att säkerställa att det fungerar bra. Det som kan tyckas vara ett mindre fel kan leda till ett antal problem som t.ex. snygga sidor, saknad multimedia, etc. Pålitlig webbplatssupport bör kunna inspektera, hitta och åtgärda problem relaterade till HTML.

4. Säkerhetskopiera filer och backup

Föreställ dig hur frustrerande det skulle vara om du skulle förlora alla viktiga filer på din webbplats. Detta inkluderar bilder, sidor, blogginlägg, plugins, etc. Om du kör din webbplats på WordPress kan du ha några automatiska säkerhetskopieringsalternativ. Det är viktigt att säkerhetkopiera och ta backup regelbundet.

5. Utveckla nytt innehåll

Din innehållsstrategi kan vara aktuell men det är alltid en bra idé att förbättra den genom att skapa nya typer av innehåll. Ditt webbinnehåll måste också vara uppdaterat. Om du skrev ett inlägg som publicerades för flera år sedan kanske det inte är relevant just nu och en del av informationen kan behöva uppdateras.

6. Sökmotoroptimering

Att regelbundet kontrollera din webbplats efter områden där sökbarheten kan förbättras kan räcka långt för att förbättra sökmotoroptimeringen. Dina blogginlägg kan ändras för att inkludera populära och konkurrenskraftiga sökord. Dina produkt- och målsidor kan också uppdateras så att de innehåller mer relevanta och aktuella sökord. Även din “Om oss”-sida kan uppdateras regelbundet för att dra nytta av populära sökord i din bransch. Sökordsforskning är också viktigt när du skapar nytt innehåll för din webbplats. Som en del av SEO-strategin är det också viktigt att identifiera strukturella problem på din webbplats som kan påverka hur sökmotorer ser din webbplats.

7. Säkerställa designkonsistens på alla sidor

Din webbplats bör fungera korrekt i alla de senaste versionerna av större webbläsare som Edge, Chrome, Safari, Firefox, etc. Dessa webbläsare uppdateras ofta och om din webbplats inte anpassar sig till uppdateringarna kanske den inte dyker upp eller så kanske den inte ser ut som den ska. du vill ha det. Detta kan påverka ditt företag och ditt varumärke negativt. Det är också viktigt att se till att du har en responsiv webbdesign som ser bra ut på mobila enheter. En annan faktor att tänka på när det gäller din webbplats design är enhetlighet. Om du har många varumärkeselement som representerar ditt företag bör de inkluderas enhetligt på alla dina sidor.

8. Åtgärda brutna länkar

Brutna länkar är inte bara negativ för användaren, de är också negativa från ett SEO-perspektiv. Vi hjälper dig med att hitta och åtgärda dem?

9. Granska din webbplatsanalys

En webbplatsanalys ett viktigt verktyg för att ta reda på vad som fungerar och inte, och framför allt varför det fungerar. Webbplatsen kan analyseras på olika sätt, bland annat med avseende på sökmotoroptimering, användarvänlighet och funktionalitet. Vi hjälper till med webbplatsanalys.

Läs mer om våra tjänster här >>>